FIT NIEDZIELA spaghetti warzywne z pistacjowym pesto
Spaghetti warzywne zdrowe
a do tego pesto pistacjowe pietruszkowe.
Cukinię i marchewkę w paseczki tarkujemy
a pietruszkę, miód i pistacje blendujemy.
Zdrowo makaron zastępujemy
i pochodne mąki eliminujemy.
Bo nawet makaron brązowy
nie jest bardzo zdrowy.
Marchewkę, pietruszkę i cukinię na paski tarkujemy,
do tego takiej specjalnej obieraczki potrzebujemy.
Mięsko mielone lub kurczaka delikatnie na woku dusimy,
ulubione zioła i przyprawy dodać musimy.
Warzywne paseczki 3 minuty dusimy
i przełożyć na talerz musimy.
Pietruszkę z odrobiną miodu blendujemy
zioła i żurawinę dodajemy.
To taka eksplozja, mix smakowy
słodki, słony i kwaśny - odlotowy.
Obiadek syci i witamin dodaje
gdy pesto z mięsem i warzywami się podaje.
Przyprawy do smaku dosypujemy
i taką nowością się rozkoszujemy.
Drogi czytelniku miło nam Cię u Nas gościć.
Zostań na dłużej :
Dziękujemy !
Świetna propozycja i w dodatku zdrowa ;-)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze warzywnego spaghetti a wygląda bardzo smakowicie ;-)
OdpowiedzUsuń