niedziela, 9 lipca 2017

FIT NIEDZIELA spaghetti warzywne z pistacjowym pesto

Spaghetti warzywne zdrowe 
a do tego pesto pistacjowe pietruszkowe.
Cukinię i marchewkę w paseczki tarkujemy 
a pietruszkę, miód i pistacje blendujemy.

Zdrowo makaron zastępujemy
i pochodne mąki eliminujemy. 
Bo nawet makaron brązowy
nie jest bardzo zdrowy.



Marchewkę, pietruszkę i cukinię na paski tarkujemy, 
do tego takiej specjalnej obieraczki potrzebujemy. 

Mięsko mielone lub kurczaka delikatnie na woku dusimy, 
ulubione zioła i przyprawy dodać musimy. 
Warzywne paseczki 3 minuty dusimy 
i przełożyć na talerz musimy. 


Pietruszkę z odrobiną miodu blendujemy 
zioła i żurawinę dodajemy.

To taka eksplozja, mix smakowy 
słodki, słony i kwaśny - odlotowy. 


Obiadek syci i witamin dodaje 
gdy pesto z mięsem i warzywami się podaje.
Przyprawy do smaku dosypujemy 
i taką nowością się rozkoszujemy.





Drogi czytelniku miło nam Cię u Nas gościć. 
Zostań na dłużej : 

Dziękujemy ! 

2 komentarze:

  1. Świetna propozycja i w dodatku zdrowa ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadłam jeszcze warzywnego spaghetti a wygląda bardzo smakowicie ;-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za każde słowo - Rozgość się na naszym blogu - Agnieszka i Kinga