Odchudzona tarta szpinakowa - FIT NIEDZIELA

Dzisiaj nie deser a danie Wam prezentuję,
w którym też sporo kalorii ujmuję.

Pokażę, że można zjeść coś lubianego
i do tego mniej niż zwykle tuczącego.




Dzisiaj przepis na FIT tarte ze szpinakiem Wam prezentujemy
i same chętnie taką na kolację przygotujemy.
Nie zawiera mąki ani jajek
brak jej też śmietany i żółtego sera
i to nie ściema, żadna bajera.


Tarta szpinakowa z mąki, jajek z dodatkiem sera i śmietany zawiera:

100 g - 200 kcal - białko 11.2 g - węglowodany - 12,6 g - tłuszcze - 11,2 g
cała tarta to  3 200 kcal czyli 1/4 to 800 kcal

Tarta szpinakowa wersja FIT

100 g - 120 kcal - białko 11,7 g - węglowodany 14,3 g - tłuszcze - 1,7 g
cała tarta to 1200 kcal czyli 1/4 to 300 kcal


Składniki:
* 200 g kaszy jaglanej
* 200 g serka wiejskiego
* 100 g jogurtu naturalnego
* 200 g piersi z kurczaka
* 400 g szpinaku
* łyżka oleju kokosowego
* ulubione przyprawy

Robimy :

Kaszę jaglaną kilkukrotnie płuczemy, do miękkości z dodatkiem chili gotujemy.
Gdy jeszcze ciepła z przyprawami mieszamy i na formie sylikonowej dokładnie ubijamy.
Widelcem dziurki robimy zanim do piekarnika włożymy.
Przez 20 minut w 180 stopniach nasz spód zapiekamy następnie resztę składników dokładamy.


Szpinak dokładnie myjemy i na oleju kokosowym na patelni blanszujemy, a gdy zmniejszy swoją objętość to pokrojoną pierś z kurczaka wkładamy i pod przykryciem przez 10 minut podduszamy.


Całość do miski wkładamy z serkiem wiejskim, jogurtem i przyprawami mieszamy. Wszystko na spód tarty wylewamy i przez 20 minut zapiekamy. Naszą zdrową tarte jemy i smakiem się delektujemy.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każde słowo - Rozgość się na naszym blogu - Agnieszka i Kinga

Instagram

Popularne posty