10 powodów aby jeść pietruszkę
Pietruszka- warzywo korzeniowe
Wiecie jak bardzo jest zdrowe?
Należy z rodziny selerowatych
Należy do roślin w dobre składniki bogatych
Zarówno korzeń jak i natka nadają się do jedzenia
Dziś zachęcimy was do jej kupienia
1. Zawiera wszystkie ważne mikro i makroelementy
wapń, potas i magnez jest w niej zamknięty
2. Duża zawartość żelaza przy anemii pomaga
W czasie menstruacji także nas wspomaga
3. Moczopędne działanie korzenia wymiata toksyny z ciała
Wypłukuje nadmiar wody, nie będziesz ociężała
4. Korzeń jest dobry na choroby reumatoidalne
Pomaga na stawów stany zapalne
5. Na problemy z trawieniem także pomaga
Reguluję pracę jelit, zapomnisz co to zgaga
6. Natka to bogactwo witaminy C, A i E
Co wzmacnia naszą odporność, każdy to wie
7. Natka wzmacnia naszą odporność, skórę i wzrok
Dobre samopoczucie nie opuści cię na krok
8. Natka pietruszki odświeża zapach naszego oddechu
Po zjedzenie czosnku żuj listki bez pośpiechu
9. Doda aromatu naszym potrawom, smak poprawi
Każdy kucharz nią danie doprawi
10. Ma mało kalorii, można więc zajadać zdrowo
Niech będzie na twym talerzu wiosennie, kolorowo.
Pamiętajmy, że witamina C szybko się utlenia
więc nie zwlekajcie z nią do jedzenia
Na samym końcu natkę do dań dodajemy
i ze smakiem pałaszujemy
W czasie menstruacji także nas wspomaga
3. Moczopędne działanie korzenia wymiata toksyny z ciała
Wypłukuje nadmiar wody, nie będziesz ociężała
4. Korzeń jest dobry na choroby reumatoidalne
Pomaga na stawów stany zapalne
5. Na problemy z trawieniem także pomaga
Reguluję pracę jelit, zapomnisz co to zgaga
6. Natka to bogactwo witaminy C, A i E
Co wzmacnia naszą odporność, każdy to wie
7. Natka wzmacnia naszą odporność, skórę i wzrok
Dobre samopoczucie nie opuści cię na krok
8. Natka pietruszki odświeża zapach naszego oddechu
Po zjedzenie czosnku żuj listki bez pośpiechu
9. Doda aromatu naszym potrawom, smak poprawi
Każdy kucharz nią danie doprawi
10. Ma mało kalorii, można więc zajadać zdrowo
Niech będzie na twym talerzu wiosennie, kolorowo.
Pamiętajmy, że witamina C szybko się utlenia
więc nie zwlekajcie z nią do jedzenia
Na samym końcu natkę do dań dodajemy
i ze smakiem pałaszujemy
Pietruszka jest u mnie dodawana do zup sosów ;-)
OdpowiedzUsuńU nas także :)
UsuńU mnie pietruszka w różnych postaciach często, natke zamrażam i mam cały rok pachnącą pietruchę.
OdpowiedzUsuńOj ten zapach świeżej pietruszki :)
UsuńKurde, a ja tak nie lubie jej smaku!!!! Jednak chyba te najmniej smaczne rzeczy mają najwięcej wartości :)
OdpowiedzUsuńOj mają swoje właściwości
UsuńUwielbiam pietruszkę, pod każdą postacią:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubie pokrojoną pietruszkę w rosole. Dużo jadłam jej w ciąży dobrze podwyzsza żelazo ;) Monika Stankiewicz
OdpowiedzUsuńMasz rację !
UsuńBędę siała w moim ogródku ;)
OdpowiedzUsuńKoniecznie !
UsuńUwielbiamy pietruszkę i korzeń i natkę ;) ale super to opisałaś ;)
OdpowiedzUsuńKorzystaj z naszych rad.
Usuń