Ciasto Jaglane z Kiwi - FIT NIEDZIELA
Ciasto jaglane jest to moje ukochane,
robi je się bardzo szybko
i jeść można łyżką.
Jest bardzo syte
ale i zdrowe.
Dzięki kiwi też może być kolorowe.
250 g kaszy jaglanej
150 g wiórków kokosowych
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
kiwi i szklanka czarnej porzeczki
Robimy:
Kaszę jaglaną trzy razy dokładnie płuczemy i w wodzie do miękkości gotujemy, gdy w garnku nam się rozpada i pęcznieje, na sitku ją płuczemy i dokładnie z jogurtem na papke blendujemy. Wiórki kokosowe do miski dodamy i z nasza masa mieszamy.
Połowę ciasta do sylikonowej foremki nakładamy a w środek porzeczkę i kiwi wkładamy. Drugą częścią masy wkładamy i owocami ozdabiamy. Do lodówki na 3 godziny wkładamy i nasze ciasto schładzamy.
Super szybki przepis ale co zrobić jak ktoś kokosa nie lubi :-(
OdpowiedzUsuńO pyszota muszę kiedy spróbować tylko mała porcje gdyż moi domownicy takich ciast jakoś nie lubią :-(
OdpowiedzUsuń