FIT NIEDZIELA Sernik jaglany z agrestem
Sernik jaglany- agrestowy na zimno
Agrest to owoc zdrowy
i w smaku odlotowy.
Zaskoczymy Was dzisiaj sernikiem
na punkcie kaszy jaglanej bzikiem.
17WRZ
Co nam trzeba?
2 szklanki suchej kaszy jaglanej
2 opakowania galaretki agrestowej
0,5l wody do galaretek
100 g szklanki owoców agrestu
100g orzechów mielonych laskowych.
Robimy!
Kaszę jaglana pod bieżącą woda płuczemy i do tej porcji 4 szklanki wody dodajemy. Ok 20 minut gotujemy i do ostygnięcia zostawiamy, galaretki w 0,5 l gorącej wody rozrabiamy i do wystudzenia zostawiamy.
Wszystko gdy wystygnie w blenderze miksujemy i pokrojony agrest dodajemy.
Mieszamy i do blaszki wylewamy, orzechami obsypujemy i w lodówce schładzamy.
2 godziny czekamy i zajadamy.
Drogi czytelniku miło nam Cię u Nas gościć.
Zostań na dłużej :
Dziękujemy !
Ciekawie wygląda hmm chyba wypróbuję przepis :-)
OdpowiedzUsuńDzisiaj i mnie naszło na sernik :-)
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda :-)
OdpowiedzUsuń