środa, 6 lipca 2016

Tradismak i grill w walizce zamknięty, a my mamy dla Was szybkie patenty! I KONKURS!!!



Tradismak to renoma dobrego smaku i pyszności
Znajdziesz u nich wiele rozmaitości
Świetnie skomponowane przyprawy, dodatki smakowe
Możesz je komponować z innymi lub użyć gotowe
Pasztety, kiełbasy czy może wędzonki
Znajdziesz tam przyprawy nawet do golonki
Lecz oprócz przypraw swoim sprzętem także życie ułatwiają
I tak oto Grill walizkowy przenośny Wam w ofertę dają
Lekki, poręczny, mały z wyglądu walizeczka
Przyda się gdy czeka cię wycieczka
Do lasu, nad wodę, a może do ogródka
Rozłożenie jego to jedna minutka
Rozpalanie? Nic trudnego
Już bierzemy się za pieczenie mięska smakowitego
Zobaczcie sami jakie to łatwe, a pyszności wspaniałe
Jedzenie z niego jest doskonałe






Doskonałym dodatkiem do mięsa są VEGA przyprawy
paprykowa, grzybowa, jarska
korzenna czy prowansalska?
Każda naturalna, pachnąca i świeża
Dalej twe oko niedowierza?


Skrzydełka z grilla? Proszę bardzo już czekają
W paprykowej Vega smak doskonały mają!














A jak paprykową Vega paprykę potraktujemy?
                                               To co? Ze smakiem ją szybko zjemy!

























A może teraz pora na karkóweczkę?
                                               Przyprawą korzenną nasmarować troszeczkę?





Przyprawy Vega można wykorzystać do masełka smakowego
Użyłam smaku jarskiego i grzybowego
                                       takie masełka pyszny smak na chlebku mają
                                          Lub jako dodatek do mięsa są sprawą doskonałą!








Są także chwile, gdy Mamy się spotykają
I wspólnie biesiadują i wypoczywają
Tradismak nam na takie spotkanie grille z przyprawami podarował
Czym nas niezmiernie uradował
Były pyszne kotleciki i prowansalskie masełko
Pieściło to nasze gardełko
Szybko rozstawione, szybko złożone
Wszystkie mamy były zadowolone!


















*******************************
A dla Was nasze kochane Mamy
Jeden taki grill od Tradismak dla WAS mamy!
do tego 3 wybrane VEGA przyprawy
Zapraszamy Was do 2-tygodniowej zabawy

Czekamy na wasze propozycje na grilla:
Warunek jeden!
Dobierz do niej jedną z przypraw VEGA

1. Udostępniamy publicznie plakat konkursowy ( klik )


2. Lubimy strony:

3. Zostawiamy komentarz na blogu pod tym postem
TWOJA PROPOZYCJA NA GRILL Z UŻYCIEM min. 1 PRZYPRAWY vega TRADISMAK

- nie musisz być zalogowany,  komentarz można dodać jako anonim ale podpisując się imieniem i nazwiskiem lub danymi z facebooka.
 Na Wasze zgłoszenia czekamy od 6.07 - 20.07

Wyniki podamy do trzech dni od zakończenia konkursu.

Wygrała Karolina Karlita
czekamy na screen udostępnienia postu i polubienia stron
a następnie na dane do wysyłki
odezwij się do 29. 07 inaczej wybierzemy kolejną osobę :)
Gratulacje ! 

18 komentarzy:

  1. O firmie wcześniej nie słyszałam ale widać ze maja fajne produkty. Ja uzylabym vege paprykowej do szaszlykow drobiowych z fileta kurczaka. Szalyki z papryka czerwona pieczarkami oraz czerwona cebulka. Przyprawa była by super dodatkiem który wydobył by super smak :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ekstra jest ten grill :-) ale jeśli chodzi o pomysły na danie z grilla to ja mam tradycyjne jedzonko czyli kiełbaska , karkówka bądź szaszłyki ale na pewno pojawią się tu prawdziwi grilowicze;) powodzenia im życzę a ja odpuszczam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. moje propozycje na grilla to :)
    Skrzydelka z kurczaka wystarczy skrzydelka zamarynowac w Oleo - red Mieszanka składająca się z polskiego oleju rzepakowego z papryką czerwoną.gotowe rzucamy na ruszt i grilujemy smacznego

    Karczek wieprzowy robimy marynate z oleju i dwoch przypraw Dobry Smak Rozkoszna i Dobry Smak Jager mix czyli znajduje sie w nich czosnek granulat, czosnek grys, i dużo czarnego pieprzu i gorczyca, papryka, cebula, kminek, pieprz,wkladamy do lodowki najlepiej zeby polezalo to przez cala noc zeby mieso przeszlo przyprawami i mozemy grilowac smacznego .

    OdpowiedzUsuń
  4. Vega red spice, do tego udka lekko obgotowane i ponacinane w kratkę, przyprawę mieszamy z olejem, i pędzlujemy mięso.
    pod koniec grillowania posypujemy Vega prowansalska.

    Cukinnię kroimy w plastry grubsze, lekko nakłuwamy, marynujemy w occie z vega smaczuś. Grillujemy i podajemy z serkiem almette ziołowym.

    Melona, cukinnie, kabaczki i pora kroimy na kawałki, tego ostatniego na paski, rzucamy na tackę, psikamy olejem z domieszką Vega Jarska. Na koniec smażenia podlewamy wodą i koniec grillowania :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Moja propozycja na słodkiego, orientalnego grilla jest taka:
    1. Rozkrajamy skórkę banana, nadziewamy go czekoladą i posypujemy przyprawą korzenną Vega. Układamy na grillu do rozpuszczenia czekolady.
    2. Wyjmijmy nóżki z kapelusza pieczarki, posypmy je przyprawą paprykową Vega i nadziejmy świeżym szpinakiem z serem żółtym. Całości doda smaku przyprawa grzybowa.
    3. Dla mięsożerców mam pomysł na pierś z indyka ze skórą. Pod skórę nałóżmy łyżeczkę wcześniej przygotowanego masła z przyprawą jarską Vega i czosnkiem. Zawiążmy trawą cytrynową tak aby skóra utrzymała się na miejscu.
    I GOTOWE. Zdrowy, Pełnowartościowy, Smaczny grill z przyprawami VEGA.
    fb Agnieszka Szabunia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a jak długo grillować taki kawał indyka??

      Usuń
  6. Na grilu można przygotować wszystkie gatunki mięs,zaczynając od drobiu,po wołowinę,wieprzowinę,aż po dziczyznę.Również ryby,warzywa a nawet owoce.Piękny grill.

    OdpowiedzUsuń
  7. A ja zaproponuję chlebek z grilla posmarowany masełkiem i opruszony przyprawa z plasterkiem sera-niby nic wielkiego a palce lizać😉do tego zrobiłabym moje słynne cebulaki 😉 czyli kukurydza z plasterkami młodych ziemniaczków ,łyzeczką masła i szczyptą przyprawy-wszystko zawinięte w folie aluminiowa i pieczone na grillu-mniam!

    OdpowiedzUsuń
  8. U nas ostatnio sezon grillowy w pełni :-)

    Pyszny konkurs - będzie skarbnicą przepisów na grilla :-))

    Ze swojej strony zaproponuję Grillowane roladki z cukinii i kurczaka w boczku. Ostatnio boczek i wszelkie wariacje z jego udziałem królują na grillu.

    Składniki na 12 roladek:
    2 średnie cukinie (duże mają pusty środek albo duże pestki)
    2 piersi z kurczaka
    boczek wędzony w plastrach około 12 sztuk
    oliwa z oliwek
    przyprawa : Dobry Smak Mefisto i Dobry Smak Sułtańska
    sol
    pieprz

    Piersi kurczaka oczyszczamy i kroimy wzdłuż, by uzyskać po 6 laseczków z każdej piersi. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
    Do miseczki dajemy oliwę oraz nasze przyprawy. Można też zrobić oddzielne mieszanki dla boczku i kurczaka. Marynujemy nasze mięso, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na godzinę lub dwie. Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, a potem za pomocą obieraczki do warzyw kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Gotujemy wodę, dosalamy i wkładamy do wrzątku cukinie na 3 minuty. Następnie przelewamy ją zimna woda. Odsączamy i osuszamy. Robimy roladki najpierw kładziemy boczek, na to kładziemy plaster cukinii a na koniec kurczaka i zawijamy jak ślimaka. Spinamy patyczkiem do szaszłyków.
    Gotowe szaszłyki grillujemy do chwili, aż boczek ładnie się przyrumieni, a kurczak nie będzie surowy.

    Ogólnie pyszotka!!

    Polecam też gąsienice z boczku - tak mawiają na to danie moje dzieci.

    Kupujemy surowy, koniecznie długi boczek. Kroimy w cienkie plastry. Z oliwy i ziół (PdP Szeherezada) robimy marynatę. Zostawiamy na noc. Przed grillowaniem przekuwamy boczek wzdłuż szaszłykiem (na cały patyczek, jakbyśmy szyli igłą) i wrzucamy na grilla. Gdy się pięknie przyrumieni z obu stron - pałaszujemy :-) Nawet mój 5 letni Syn co boczku nie jadał, zakochał się w tych gąsienicach ;-)

    PS zdjęcie ze szpilkami z grillem w tle boskie!
    pozdrawiam Karolina

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oooo i jeszcze szaszłyki z łososiem zawijanym w boczek też paluszki lizać :-)) kurcze tyle przepisów jest fajnych :P

      Usuń
  9. Miałam okazję osobiście na spotkaniu mam widzieć te małe cudo- fajny i zwinny. U mnie w domu jak jest hasło grill to obowiązkowo muszą znaleźć się na nim szaszłyki z piersi z kurczaka z papryką i cebulką :) i właśnie owe piersi zapeklowałabym w przyprawie paprykowej mniammm ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Oj, taka walizeczka strasznie by mi się przydała do samochodu, bo nigdy nie wiadomo, kiedy najdzie nas ochota na grilla. Tradycyjne kiełbasy, karkówka, papryka.. chlebek na grillu smażone.. Ale i kiełbaski -kabaczento, robione z mięsa mielonego z przyprawą Solo Smak Kebabczeta a 40 g rozchodzą się jak świeże bułeczki..

    OdpowiedzUsuń
  11. vega jarska dodana do masełka urozmaici smak pieczonej bułeczki. a do bułeczki szaszłyki z piersi indyka z cukinią, pomidorkami koktailowymi, papryką posypane przyprawą Vega Paprykową. ale zawijamy w papier do pieczenia i dopiero w folię wtedy mięsko zachowa soczystość i wszystko się równomiernie upiecze pychotka.

    OdpowiedzUsuń
  12. Moja propozycja na grilla to pokrojona pierś z kurczaka w marynacie keczupowo-musztardowo-miodowej z czosnkiem.Takie mięsko idealnie smakuje z cebulą zamarynowanamą w oleju z dodatkiem słodkiej papryki i przypraw.Do pełni szczęścia brakuje tylko upieczonego chlebka z masełkiem czosnkowym i sosu tzatziki :)
    Justysia Tysia Michalik

    OdpowiedzUsuń
  13. Moją proppozycją na danie z grilla są mega proste PIERSI Z KURCZAKA NADZIEWANE SEREM FETA. Ważne dla mnie jest aby w prosty i szybki sposób przygotować pyszny obiad dla całej rodziny (mąż lubi na ostro, a dzieci nie lubią serów, więc trzeba zrobić tak, żeby wszyscy byli zadowoleni).

    Piersi z kurczaka oczywiście myjemy i nacinamy w połowie, tak, żeby zrobiła się kieszonka.
    Kostkę sera feta dzielimy na pół. W jednej miseczce mieszamy widelcem ser z przyprawą VEGA TRADISMAK Prowansalską, a w drugiej z przyprawą VEGA TRADISMAK RED-spice.
    Ser Feta wymieszany z przyprawami nakładamy w kieszonki i "spinamy" mięsko wykałaczkami. Grillujemy.
    Wersja z ziołami prowansalskimi - dla dzieci (zawsze dają się oszukać i jeszcze nie odkryły, że ta pychotka w środku to tak na prawdę ser.
    Wersja Red spice dla męża.
    Niebo w gębie - polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Vega paprykowa i mam pewność, że moja impreza będzie odjazdowa! :)
    Nie będę robiła zakupów w biegu, użyję najlepszego kurczaka z wolnego wybiegu.
    Oskubię, obrawię, namoczę w zimnej wodzie, najpierw tak go przygotuję,
    a później w najlepszej mieszance zamarynuję.
    Vega paprykowa z tego, co widzę po opisach jest bardzo wyjątkowa.
    Do niej odrobinka miodu, świeżej ostrej papryczki, sok z cytryny, olej i aromatyczna marynata w mig gotowa.
    Kawałki kurczaka przynajmniej kilka godzin będą sobie w niej leżały,
    a po grillowaniu nawet największego krytyka zachwycały ;)
    Do tych rozpływających się w ustach pyszności,
    podam dodatki, które zachwycą gości.
    Cukinia, która nie jest "rozciapciana" lecz świetnie ugrillowana.
    Pieczarkowo, cebulkowo, paprykowe - kolorowe szaszłyki,
    doprawione przyprawą Vega z dodatkiem papryki.
    Pyszny sos tzatziki i upieczone w arbuzowym barbecue ziemniaki :)

    Pozdrawiam
    Kinga Marciniak-Łyda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. *oprawię...
      Przepraszam za błędy ;)

      Usuń
  15. O matko o matko aaaaaaa jakie wieści �� dziękuję dziękuję �� lecę na Fb Słać dane �� nawet nie wiecie jaką to radość ��

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za każde słowo - Rozgość się na naszym blogu - Agnieszka i Kinga