Tradismak i grill w walizce zamknięty, a my mamy dla Was szybkie patenty! I KONKURS!!!
Tradismak to renoma dobrego smaku i pyszności
Znajdziesz u nich wiele rozmaitości
Świetnie skomponowane przyprawy, dodatki smakowe
Możesz je komponować z innymi lub użyć gotowe
Pasztety, kiełbasy czy może wędzonki
Znajdziesz tam przyprawy nawet do golonki
Lecz oprócz przypraw swoim sprzętem także życie ułatwiają
I tak oto Grill walizkowy przenośny Wam w ofertę dają
Lekki, poręczny, mały z wyglądu walizeczka
Przyda się gdy czeka cię wycieczka
Do lasu, nad wodę, a może do ogródka
Rozłożenie jego to jedna minutka
Rozpalanie? Nic trudnego
Już bierzemy się za pieczenie mięska smakowitego
Zobaczcie sami jakie to łatwe, a pyszności wspaniałe
Jedzenie z niego jest doskonałe
Znajdziesz u nich wiele rozmaitości
Świetnie skomponowane przyprawy, dodatki smakowe
Możesz je komponować z innymi lub użyć gotowe
Pasztety, kiełbasy czy może wędzonki
Znajdziesz tam przyprawy nawet do golonki
Lecz oprócz przypraw swoim sprzętem także życie ułatwiają
I tak oto Grill walizkowy przenośny Wam w ofertę dają
Lekki, poręczny, mały z wyglądu walizeczka
Przyda się gdy czeka cię wycieczka
Do lasu, nad wodę, a może do ogródka
Rozłożenie jego to jedna minutka
Rozpalanie? Nic trudnego
Już bierzemy się za pieczenie mięska smakowitego
Zobaczcie sami jakie to łatwe, a pyszności wspaniałe
Jedzenie z niego jest doskonałe
Doskonałym dodatkiem do mięsa są VEGA przyprawy
paprykowa, grzybowa, jarska
korzenna czy prowansalska?
Każda naturalna, pachnąca i świeża
Skrzydełka z grilla? Proszę bardzo już czekają
W paprykowej Vega smak doskonały mają!
A jak paprykową Vega paprykę potraktujemy?
To co? Ze smakiem ją szybko zjemy!
A może teraz pora na karkóweczkę?
Przyprawą korzenną nasmarować troszeczkę?
Przyprawy Vega można wykorzystać do masełka smakowego
Użyłam smaku jarskiego i grzybowego
takie masełka pyszny smak na chlebku mająLub jako dodatek do mięsa są sprawą doskonałą!
Są także chwile, gdy Mamy się spotykają
I wspólnie biesiadują i wypoczywają
Tradismak nam na takie spotkanie grille z przyprawami podarował
Czym nas niezmiernie uradował
Były pyszne kotleciki i prowansalskie masełko
Pieściło to nasze gardełko
Szybko rozstawione, szybko złożone
Wszystkie mamy były zadowolone!
*******************************
A dla Was nasze kochane Mamy
Jeden taki grill od Tradismak dla WAS mamy!
do tego 3 wybrane VEGA przyprawy
Zapraszamy Was do 2-tygodniowej zabawy
Czekamy na wasze propozycje na grilla:
Warunek jeden!
Dobierz do niej jedną z przypraw VEGA
1. Udostępniamy publicznie plakat konkursowy ( klik )
2. Lubimy strony:
3. Zostawiamy komentarz na blogu pod tym postem
TWOJA PROPOZYCJA NA GRILL Z UŻYCIEM min. 1 PRZYPRAWY vega TRADISMAK
- nie musisz być zalogowany, komentarz można dodać jako anonim ale podpisując się imieniem i nazwiskiem lub danymi z facebooka.
Na Wasze zgłoszenia czekamy od 6.07 - 20.07
Wyniki podamy do trzech dni od zakończenia konkursu.
Wygrała Karolina Karlita
czekamy na screen udostępnienia postu i polubienia stron
a następnie na dane do wysyłki
odezwij się do 29. 07 inaczej wybierzemy kolejną osobę :)
Gratulacje !
Wygrała Karolina Karlita
czekamy na screen udostępnienia postu i polubienia stron
a następnie na dane do wysyłki
odezwij się do 29. 07 inaczej wybierzemy kolejną osobę :)
Gratulacje !
O firmie wcześniej nie słyszałam ale widać ze maja fajne produkty. Ja uzylabym vege paprykowej do szaszlykow drobiowych z fileta kurczaka. Szalyki z papryka czerwona pieczarkami oraz czerwona cebulka. Przyprawa była by super dodatkiem który wydobył by super smak :-)
OdpowiedzUsuńEkstra jest ten grill :-) ale jeśli chodzi o pomysły na danie z grilla to ja mam tradycyjne jedzonko czyli kiełbaska , karkówka bądź szaszłyki ale na pewno pojawią się tu prawdziwi grilowicze;) powodzenia im życzę a ja odpuszczam :-)
OdpowiedzUsuńmoje propozycje na grilla to :)
OdpowiedzUsuńSkrzydelka z kurczaka wystarczy skrzydelka zamarynowac w Oleo - red Mieszanka składająca się z polskiego oleju rzepakowego z papryką czerwoną.gotowe rzucamy na ruszt i grilujemy smacznego
Karczek wieprzowy robimy marynate z oleju i dwoch przypraw Dobry Smak Rozkoszna i Dobry Smak Jager mix czyli znajduje sie w nich czosnek granulat, czosnek grys, i dużo czarnego pieprzu i gorczyca, papryka, cebula, kminek, pieprz,wkladamy do lodowki najlepiej zeby polezalo to przez cala noc zeby mieso przeszlo przyprawami i mozemy grilowac smacznego .
Vega red spice, do tego udka lekko obgotowane i ponacinane w kratkę, przyprawę mieszamy z olejem, i pędzlujemy mięso.
OdpowiedzUsuńpod koniec grillowania posypujemy Vega prowansalska.
Cukinnię kroimy w plastry grubsze, lekko nakłuwamy, marynujemy w occie z vega smaczuś. Grillujemy i podajemy z serkiem almette ziołowym.
Melona, cukinnie, kabaczki i pora kroimy na kawałki, tego ostatniego na paski, rzucamy na tackę, psikamy olejem z domieszką Vega Jarska. Na koniec smażenia podlewamy wodą i koniec grillowania :D
Moja propozycja na słodkiego, orientalnego grilla jest taka:
OdpowiedzUsuń1. Rozkrajamy skórkę banana, nadziewamy go czekoladą i posypujemy przyprawą korzenną Vega. Układamy na grillu do rozpuszczenia czekolady.
2. Wyjmijmy nóżki z kapelusza pieczarki, posypmy je przyprawą paprykową Vega i nadziejmy świeżym szpinakiem z serem żółtym. Całości doda smaku przyprawa grzybowa.
3. Dla mięsożerców mam pomysł na pierś z indyka ze skórą. Pod skórę nałóżmy łyżeczkę wcześniej przygotowanego masła z przyprawą jarską Vega i czosnkiem. Zawiążmy trawą cytrynową tak aby skóra utrzymała się na miejscu.
I GOTOWE. Zdrowy, Pełnowartościowy, Smaczny grill z przyprawami VEGA.
fb Agnieszka Szabunia
a jak długo grillować taki kawał indyka??
UsuńNa grilu można przygotować wszystkie gatunki mięs,zaczynając od drobiu,po wołowinę,wieprzowinę,aż po dziczyznę.Również ryby,warzywa a nawet owoce.Piękny grill.
OdpowiedzUsuńA ja zaproponuję chlebek z grilla posmarowany masełkiem i opruszony przyprawa z plasterkiem sera-niby nic wielkiego a palce lizać😉do tego zrobiłabym moje słynne cebulaki 😉 czyli kukurydza z plasterkami młodych ziemniaczków ,łyzeczką masła i szczyptą przyprawy-wszystko zawinięte w folie aluminiowa i pieczone na grillu-mniam!
OdpowiedzUsuńU nas ostatnio sezon grillowy w pełni :-)
OdpowiedzUsuńPyszny konkurs - będzie skarbnicą przepisów na grilla :-))
Ze swojej strony zaproponuję Grillowane roladki z cukinii i kurczaka w boczku. Ostatnio boczek i wszelkie wariacje z jego udziałem królują na grillu.
Składniki na 12 roladek:
2 średnie cukinie (duże mają pusty środek albo duże pestki)
2 piersi z kurczaka
boczek wędzony w plastrach około 12 sztuk
oliwa z oliwek
przyprawa : Dobry Smak Mefisto i Dobry Smak Sułtańska
sol
pieprz
Piersi kurczaka oczyszczamy i kroimy wzdłuż, by uzyskać po 6 laseczków z każdej piersi. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
Do miseczki dajemy oliwę oraz nasze przyprawy. Można też zrobić oddzielne mieszanki dla boczku i kurczaka. Marynujemy nasze mięso, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na godzinę lub dwie. Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, a potem za pomocą obieraczki do warzyw kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Gotujemy wodę, dosalamy i wkładamy do wrzątku cukinie na 3 minuty. Następnie przelewamy ją zimna woda. Odsączamy i osuszamy. Robimy roladki najpierw kładziemy boczek, na to kładziemy plaster cukinii a na koniec kurczaka i zawijamy jak ślimaka. Spinamy patyczkiem do szaszłyków.
Gotowe szaszłyki grillujemy do chwili, aż boczek ładnie się przyrumieni, a kurczak nie będzie surowy.
Ogólnie pyszotka!!
Polecam też gąsienice z boczku - tak mawiają na to danie moje dzieci.
Kupujemy surowy, koniecznie długi boczek. Kroimy w cienkie plastry. Z oliwy i ziół (PdP Szeherezada) robimy marynatę. Zostawiamy na noc. Przed grillowaniem przekuwamy boczek wzdłuż szaszłykiem (na cały patyczek, jakbyśmy szyli igłą) i wrzucamy na grilla. Gdy się pięknie przyrumieni z obu stron - pałaszujemy :-) Nawet mój 5 letni Syn co boczku nie jadał, zakochał się w tych gąsienicach ;-)
PS zdjęcie ze szpilkami z grillem w tle boskie!
pozdrawiam Karolina
oooo i jeszcze szaszłyki z łososiem zawijanym w boczek też paluszki lizać :-)) kurcze tyle przepisów jest fajnych :P
UsuńMiałam okazję osobiście na spotkaniu mam widzieć te małe cudo- fajny i zwinny. U mnie w domu jak jest hasło grill to obowiązkowo muszą znaleźć się na nim szaszłyki z piersi z kurczaka z papryką i cebulką :) i właśnie owe piersi zapeklowałabym w przyprawie paprykowej mniammm ;)
OdpowiedzUsuńOj, taka walizeczka strasznie by mi się przydała do samochodu, bo nigdy nie wiadomo, kiedy najdzie nas ochota na grilla. Tradycyjne kiełbasy, karkówka, papryka.. chlebek na grillu smażone.. Ale i kiełbaski -kabaczento, robione z mięsa mielonego z przyprawą Solo Smak Kebabczeta a 40 g rozchodzą się jak świeże bułeczki..
OdpowiedzUsuńvega jarska dodana do masełka urozmaici smak pieczonej bułeczki. a do bułeczki szaszłyki z piersi indyka z cukinią, pomidorkami koktailowymi, papryką posypane przyprawą Vega Paprykową. ale zawijamy w papier do pieczenia i dopiero w folię wtedy mięsko zachowa soczystość i wszystko się równomiernie upiecze pychotka.
OdpowiedzUsuńMoja propozycja na grilla to pokrojona pierś z kurczaka w marynacie keczupowo-musztardowo-miodowej z czosnkiem.Takie mięsko idealnie smakuje z cebulą zamarynowanamą w oleju z dodatkiem słodkiej papryki i przypraw.Do pełni szczęścia brakuje tylko upieczonego chlebka z masełkiem czosnkowym i sosu tzatziki :)
OdpowiedzUsuńJustysia Tysia Michalik
Moją proppozycją na danie z grilla są mega proste PIERSI Z KURCZAKA NADZIEWANE SEREM FETA. Ważne dla mnie jest aby w prosty i szybki sposób przygotować pyszny obiad dla całej rodziny (mąż lubi na ostro, a dzieci nie lubią serów, więc trzeba zrobić tak, żeby wszyscy byli zadowoleni).
OdpowiedzUsuńPiersi z kurczaka oczywiście myjemy i nacinamy w połowie, tak, żeby zrobiła się kieszonka.
Kostkę sera feta dzielimy na pół. W jednej miseczce mieszamy widelcem ser z przyprawą VEGA TRADISMAK Prowansalską, a w drugiej z przyprawą VEGA TRADISMAK RED-spice.
Ser Feta wymieszany z przyprawami nakładamy w kieszonki i "spinamy" mięsko wykałaczkami. Grillujemy.
Wersja z ziołami prowansalskimi - dla dzieci (zawsze dają się oszukać i jeszcze nie odkryły, że ta pychotka w środku to tak na prawdę ser.
Wersja Red spice dla męża.
Niebo w gębie - polecam :)
Vega paprykowa i mam pewność, że moja impreza będzie odjazdowa! :)
OdpowiedzUsuńNie będę robiła zakupów w biegu, użyję najlepszego kurczaka z wolnego wybiegu.
Oskubię, obrawię, namoczę w zimnej wodzie, najpierw tak go przygotuję,
a później w najlepszej mieszance zamarynuję.
Vega paprykowa z tego, co widzę po opisach jest bardzo wyjątkowa.
Do niej odrobinka miodu, świeżej ostrej papryczki, sok z cytryny, olej i aromatyczna marynata w mig gotowa.
Kawałki kurczaka przynajmniej kilka godzin będą sobie w niej leżały,
a po grillowaniu nawet największego krytyka zachwycały ;)
Do tych rozpływających się w ustach pyszności,
podam dodatki, które zachwycą gości.
Cukinia, która nie jest "rozciapciana" lecz świetnie ugrillowana.
Pieczarkowo, cebulkowo, paprykowe - kolorowe szaszłyki,
doprawione przyprawą Vega z dodatkiem papryki.
Pyszny sos tzatziki i upieczone w arbuzowym barbecue ziemniaki :)
Pozdrawiam
Kinga Marciniak-Łyda
*oprawię...
UsuńPrzepraszam za błędy ;)
O matko o matko aaaaaaa jakie wieści �� dziękuję dziękuję �� lecę na Fb Słać dane �� nawet nie wiecie jaką to radość ��
OdpowiedzUsuńFajny i poręczny sprzęt można go zabrać na każdy piknik. Ja jednak osobiście wolę grill gazowy :) jest przede wszystkim dużo zdrowszy i łatwiejszy w rozpaleniu. :D
OdpowiedzUsuńZamiast takiego "kieszonkowego" posiadam w domu grill elektryczny weber. Również zajmuje niewiele miejsca, a do tego można używać go przez wszystkie pory roku. Pozdrawiam, Klaudia ;)
OdpowiedzUsuń