FIT NIEDZIELA Sernik jaglany z agrestem

Sernik jaglany- agrestowy na zimno


Agrest to owoc zdrowy 
i w smaku odlotowy. 
Zaskoczymy Was dzisiaj sernikiem 
na punkcie kaszy jaglanej bzikiem. 
17WRZ




Co nam trzeba?

2 szklanki suchej kaszy jaglanej
2 opakowania galaretki agrestowej
0,5l wody do galaretek
100 g szklanki owoców agrestu
100g orzechów mielonych laskowych.

Robimy!

Kaszę jaglana pod bieżącą woda płuczemy i do tej porcji 4 szklanki wody dodajemy. Ok 20 minut gotujemy i do ostygnięcia zostawiamy, galaretki w 0,5 l gorącej wody rozrabiamy  i do wystudzenia zostawiamy. 
Wszystko gdy wystygnie w blenderze miksujemy i pokrojony agrest dodajemy.
 Mieszamy i  do blaszki wylewamy, orzechami obsypujemy i w lodówce schładzamy.
 2 godziny czekamy i zajadamy. 



Drogi czytelniku miło nam Cię u Nas gościć. 
Zostań na dłużej : 

Dziękujemy ! 

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każde słowo - Rozgość się na naszym blogu - Agnieszka i Kinga

Instagram

Popularne posty