Placki jaglane - FIT NIEDZIELA
Dzisiaj jaglane naleśniki pokażemy,
z dżemem ze smakiem je zjemy.
Do wytrawnego jedzenia też się nadają
i kalorii dużo nie pozostawiają.
mogą być naszym pieczywem
i zdrowotnym paliwem.
Co nam trzeba?
150 g kaszy jaglanej- już ugotowanej
1 białko
2 łyżki mąki kukurydzianej
łyżeczka oleju koksowego lub patelnia beztłuszczowa
150 g kaszy jaglanej- już ugotowanej
1 białko
2 łyżki mąki kukurydzianej
łyżeczka oleju koksowego lub patelnia beztłuszczowa
Kaszę na gładką papkę blendujemy,
białko widelcem roztrzepujemy.
Z kaszą mieszamy
i mąką zagęszczamy.
Łyżkę masy na patelnię nakładamy
i równomiernie na cienki placek rozkładamy.
Z każdej strony dobrze podsmażamy
i z przyjemnością zajadamy.
Na ciepło i na zimno idealnie smakują,
Pyszne i zdrowe jak zawsze prosty przepis :-)
OdpowiedzUsuń