Placki jaglane - FIT NIEDZIELA


Dzisiaj jaglane naleśniki pokażemy, 
z dżemem ze smakiem je zjemy. 
Do wytrawnego jedzenia też się nadają
i kalorii dużo nie pozostawiają. 
mogą być naszym pieczywem
i zdrowotnym paliwem. 





Co nam trzeba?
150 g kaszy jaglanej- już ugotowanej
1  białko
2 łyżki mąki kukurydzianej
łyżeczka oleju koksowego lub patelnia beztłuszczowa

Kaszę na gładką papkę blendujemy, 
białko widelcem roztrzepujemy. 
Z kaszą mieszamy 
i mąką zagęszczamy. 
Łyżkę masy na patelnię nakładamy 
i równomiernie na cienki placek rozkładamy. 
Z każdej strony dobrze podsmażamy 
i z przyjemnością zajadamy.


Na ciepło i na zimno idealnie smakują, 
na słodko i wytrawnie się prezentują. 

Przepis z Latosiowy-dom

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każde słowo - Rozgość się na naszym blogu - Agnieszka i Kinga

Instagram

Popularne posty